Zaterdag 20 april 2019 naar Woudrichem

Zaterdag 20 april 2019 gingen wij onder een stralende zon naar het mooie Woudrichem. Om 10.30 verzamelden wij bij brasserie Zus (zie https://zuswoudrichem.com) in één van de kazematten voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers. Hun diverse taarten waren voortreffelijk!

Daarna met gids Peter de vesting bezoeken. De rondleiding heeft ging over het heden en verleden van de vesting en haar bewoners. Die historie gaat terug tot het jaar 800. De monumentale panden, de relatie met de Hollandse Waterlinie (zowel de oude als de nieuwe), het verleden van de riviervisserij, de vestingwerken en de stads- en visrechten zijn aan de orde gekomen. Wij hebben een kleine anderhalf uur over en door de vesting gewandeld. Ook het punt gezien waar Maas en Waal samenkomen en verder gaan onder naam Merwede naar Gorichem en Dordrecht.

Daarna lunchen in restaurant de Stroming (zie www.restaurantdestroming.nl). Na de lunch hebben sommigen de vesting nog nader verkend. Bijvoorbeeld door een bezoek aan het visseringmuseum (zie www.visserijmuseumwoudrichem.nl), de torenbeklimming, of door over te varen naar slot Loevestein (zie https://www.slotloevestein.nl) Ook een bezoek molen Nooit Gedagt aan de Rijkswal 7 (zie www.molennooitgedagt.nl). werd gedaan.


Klik hier voor foto's