Het Rijke Rooms Leven

Het was zeker een aansprekend koffieconcert afgelopen zondag 21 mei! Restaurant Onze Kerk was een prachtige en passende ambiance voor René Bastiaanse om ons mee te nemen in de geschiedenis van het Rijke Roomse leven in Brabant en in Hooge Zwaluwe in het bijzonder.

Zeker ook door de muzikale omlijsting door het DUO “M&M” op piano en viool. Dit duo kent elkaar al jaren en bestaat uit Marianne Wortel, altviool, en Marianne Langenberg, piano. Hun motto’s zijn “ Muziek moet verbinden en iets met je doen!” en “Als muziek de gevoelige snaar raakt......een kippenvelmoment”!

Veel mensen kennen inmiddels René Bastiaanse. Vooral van de serie “De Wandeling” op Omroep Brabant , maar wist u dat hij ook directeur is geweest van museum de Markiezenhof in Bergen op Zoom en nu directeur van het Brabants Historisch Informatiecentrum èn rijksarchivaris van Noord-Brabant? Zijn enthousiasme en spreekvaardigheid hebben wij die ochtend goed leren kennen.

Met een kwinkslag naar seksualiteit, grote gezinnen, het voorkomen van de pastoors en priesters dat mensen eeuwig in de hel zouden branden, oreerde hij ruim anderhalf uur over de Roomse cultuur en gebruiken. Niemand verveelde zich…

De muziek was helemaal afgestemd op het verhaal. Onder anderen het Ave Maria van Franz Schubert (ook heel toepasselijk in de Maria meimaand)en het Plaisir d’amour van Martini. De opkomst was overweldigend en er moesten nog stoelen worden bijgeplaatst om iedereen van de 100 aanwezigen een zitplaats te geven. Op de foto’s is de sfeer goed weergegeven: gezellig druk, goede ontvangst in Onze Kerk, soms serieus en soms erg om te lachen. Daar kunnen wij allen met een goed gevoel op terugkijken! Mede dankzij onze sponsors Breda Bouw en Ormeling Makelaardij. Bedankt!


Klik hier voor foto's