Kerstconcert in de Protestantse kerk te Hooge Zwaluwe

Het was dit jaar een heel intiem Kerstconcert! De Protestantse Kerk in Hooge Zwaluwe was een mooi kerstdecor. Anders dan anders, out-of-the-box, dat was één van de doelstellingen van het kerstconcert 2019. Geen grote koren, geen grote orkesten, maar slechts twee uitvoerende musici. Een heel intieme setting dus. Het programma is ingetogen en stemmig.

Op het programma stonden alleen werken van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). Het concert werd geopend door Hanneke Rouw. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. Hanneke voerde twee suites van Bach uit: Suite III in C major (BWV 1009) en de Suite IV in Es major (BWV 1010).

Ton Stevens, geboren en getogen in Hooge Zwaluwe, was de tweede solist. Ton voerde een koraalbewerking voor orgel voor de advent BWV.659 en een koraalbewerking voor orgel voor de kerst BWV.751 (in dulci jubilo).

Na het concert konden wij nog even lekker ontspannen napraten onder het genot van een drankje.


Klik hier voor foto's