Jazz High Swallow 2007

Op het gezellige Raadhuisplein in Hooge Zwaluwe organiseerde ToonArt op zaterdagmiddag 23 juni 2007

Jazz High Swallow 2007. Op deze intussen traditionele, gezellige jazzmiddag traden dit jaar op :

●  De Nieuwe Veste Bigband uit Breda
Dat je met een portie gezonde ambitie en een grote liefde voor de muziek ver kunt komen, bewees De Nieuwe Veste Big Band. Enkele jaren geleden werd de bigband met hulp van de Bredase muziekschool De Nieuwe Veste opgericht, sindsdien is zij uitgegroeid tot een hecht collectief van goede en enthousiaste muzikanten.
De originele bigband bezetting van 19 muzikanten creëert de sfeer van een authentieke jazzclub. Met het grootste gemak kon zij er echter ook voor zorgen dat de temperatuur stijgt naar dansbare hoogte.Natuurlijk was er op het plein gelegenheid om een heerlijk drankje te nuttigen tijdens de optredens van deze twee uitstekende jazzbands. En dat was best lekker tussen de buien door! Het repertoire van de band bestaat o.a. uit traditionele bigbandstukken van Sammy Nestico, Dizzy Gillespie, bevat Latin-ritmes van Antonio Carlos Jobim, vette blues-licks en stampende funknummers van de Tower of Power. Naast het instrumentale repertoire, is er ook een rol voor zanger Ewoud Feenstra, die zijn zangtalent bewijst in nummers als Mack the knife, Nature Boy en Soulvaccination.
Geniet nog eens na door muziekfragmenten te beluisteren op www.nieuwevestebigband.nl
●  Djazzkefet uit Wagenberg 
 Bigband Djazzkefet bestaat uit 16 muzikanten uit Wagenberg en omstreken. In de jaren 60 werd in Wagenberg de Beierse kapel opgericht. Daarna ging het gezelschap op pad als hofkapel, onder de veelzeggende naam Zonder Drank Geen Klank. De leden raakten echter uitgekeken op deze feestmuziek en zochten vervolgens hun heil in het populaire bigband genre.
Het huidige Djazzkefet staat vanaf vorig jaar onder leiding van Koen Minnaert uit België. Koen studeert momenteel nog trompet aan de afdeling Jazz en Lichte Muziek van het conservatorium te Tilburg. Zijn muzikale ‘tips en trucs’ worden tijdens de repetities zeer ter harte genomen. Het bestaande repertoire wordt hiermee nieuw leven ingeblazen en met zijn professionele arrangementen wordt de basis gelegd voor de verdere uitbreiding van het repertoire. De resultaten hiervan werden ten gehore gebracht op 23 juni 2007!
        Ga met de cursor over de foto's en klik om te vergroten. Met de < en > toetsen scrolt u van links naar rechts.

image 1 of  7
Plants: image 2 0f 10 thumb
image 3 of 7
image 4 of 7
image 5 0f 10
image 6 of 7
image 6 of 7