Foto: Johan van der Vlist

Foto-expostie door leerlingen van basisschool "de Schittering"

Op zaterdag 9 juli 2016 was het zover! 24 kinderen uit groep 7/8 van basisschool De Schittering exposeerden hun foto’s. Zij hadden al in mei de opdracht gekregen om een foto te maken van een plek in Hooge Zwaluwe/Helkant, die zij leuk, interessant of bijzonder vonden. Daarna kregen zij begeleiding van vier uiterst zorgvuldig geselecteerde fotografen van fotogroep Perspectief: Gerrie, Ger, Joop en Leen. Vervolgens kregen de kinderen de gelegenheid de foto opnieuw te maken of te verbeteren met behulp van een fotoshopprogramma. De eerste en de laatste foto is geëxposeerd met het daarbij behorende persoonlijke verhaal. Het idee is aangedragen door Mariëlla Huijgens van Cultuurspot en ToonArt heeft dat in enthousiasme aangenomen en verder uitgewerkt.


De opening vond plaats door onze wethouder Harry Bakker samen met twee aanwezige kinderen Faye en Florine. De hele middag was het een komen en gaan van bezoekers bij molen Zeldenrust. De molen was uitgedost met een feestelijk spandoek vanwege haar 150 jarige bestaan. Zij hebben met eigen ogen kunnen zien wat onze kinderen belangrijk vinden: de mooie natuur in en om HoogeZwaluwe/Helkant was de hoofdmoot om op de voet gevolgd te worden door HZ’75 en de dieren thuis of directe omgeving. Mede dankzij een subsidie van Samen aan de Slag in de gemeente Drimmelen hebben wij dit project kunnen doen.


Deze keer een coproductie van basisschool De Schittering, Cultuurspot, fotogroep Perspectief en ToonArt en ondersteund door K.e.f Concordia en molen Zeldenrust. Bedankt aan allen die hebben meegewerkt om dit project tot een succes te maken!

Klik hier voor foto's van deze expositie