Adventsconcert in de Protestantse kerk te Hooge Zwaluwe

Het optreden van het Made's Mannenkoor in de Protestantse kerk op zondag 15 december 2013 was een daverend succes. Voor een uitverkochte zaal zongen zij naast kerstliederen ook andere liederen uit hun repertoire. Dirigent Peter Ligthart slaagde erin het grote koor zowel uiterst zacht als lekker stevig te laten zingen. De begeleiding door het vaste begeleider René van Assche op piano was trefzeker en toch subtiel.

Als première trad het meiden- popkoor Amee-Zing op. Zowel met het Made's Mannenkoor als alleen brachten zij diverse populaire kerstliederen ten gehore. Enkele koorleden zongen daarin ook solo. Dit allemaal onder leiding van Clarina van Winden. Voor een meidenkoor dat zo kort bestaat en dat voor het eerst optrad, een grote prestatie. De afwisseling van mannen- en meidenstemmen gaf het concert een luchtig karakter. De samenzang van beide koren met de aanwezige toehoorders maakte het concert compleet. Het was al even Kerst in Hooge Zwaluwe. Tijdens de nazit werd dan ook regelmatig gevraagd of ToonArt beide koren voor volgend jaar weer wil contracteren. Een compliment voor de beide koren met hun dirigenten en begeleiders!

Clemens Wortel, voorzitter van Stichting ToonArt bedankte allen, maar vooral de hoofdsponsor Toon Pals. De sponsorovereenkomst met Pals Beheer B.V. is de afgelopen jaren een waarborg geweest voor het feit, dat ToonArt op financieel gezonde basis in staat is geweest om in de Gemeente Drimmelen aantrekkelijke, culturele evenementen te organiseren. Vanzelfsprekend werden ook alle subsponsoren bedankt.


Klik hier voor foto's